Skip to content
Opladen door je vakantie op strand Malediven

Helemaal opgeladen door je vakantie?!

Hoe vaak zie je het niet voorbij komen. Reclames waarin een monster door een vakantie verandert in een ontspannen, knappe man, of waarin Haagse Harry van de sunweb zijn best doet om het (vrouwelijke) vakantievierders naar hun zin te maken. Of de bekende foto’s op Facebook, met een boek aan het zwembad, cocktail in de hand, met hoofdletters erbij ‘GENIETEN’ (treffend ook wel ‘online schreeuwen’ genoemd :-), gedekte brocante tafels in boomgaarden en sfeervolle zonsondergangen. Het normale leven laat je even voor wat het is en je dompelt jezelf onder in een ander leven zonder werk, tijdsdruk, afspraken en sportclubjes van de kinderen. Maar hoe lang blijf je eigenlijk opgeladen na je vakantie?

Ik geniet zelf ook enorm van vakanties en vrije tijd met ons gezin. We reizen graag met onze dochters van 16 en 13 en vinden het een heerlijke ervaring om met z’n vieren een andere cultuur te ervaren, andere natuur te zien, wilde dieren te spotten, maar vooral om dat allemaal samen te ontdekken. Elke dag iets anders te beleven en ergens anders te eten. Als je met je kinderen reist, bekijk je het land vanuit hun ogen. Waarom hebben mensen hier deze kleren aan? Waar slapen we vanavond mam? Gaan we morgen weer zo’n mooie boeddha zien? Wanneer gaan we weer in een nachttrein slapen? En natuurlijk ook dagelijks: ga je samen met ons zwemmen pap? En mogen wij dan je zwemjuf zijn?

Maar… na een vakantie begint uiteraard het normale leven weer. Gelukkig maar, vakantie zou niet als vakantie voelen als we niet zouden werken. In mijn vroegere baan kon ik daarna altijd moeilijk wennen aan het werken. Ik had heimwee. Naar de vakantie. Maar vooral naar het leven zonder mijn werk. Na een paar weken werd ik weer geleefd door de waan van de dag en zat ik weer in de rijdende, soms voorbijrazende trein. Het ontspannen, opgeladen gevoel was al snel weer mijlenver weg, het verschil tussen vakantie en het werkende leven kon niet groter zijn.

Nu ik doe wat ik écht leuk vind, vind ik het nog steeds heerlijk om op vakantie te gaan. Gelukkig maar. Het grote verschil is dat ik daarna weer met veel plezier en enthousiasme aan de slag ga met coachen. Ik doe waar ik enorm veel energie en voldoening van krijg en dat voelt niet als werken.  

Dat ik mijn werk nu echt leuk vind, heb ik te danken aan mijn eigen coachingstraject. Hoezeer een vakantie, weekendje weg, of saunabezoek ook helpt om even op te laden, de reële situatie keert daarna weer snel terug. En als die situatie niet goed bij je past of als je last hebt van een issue waar je niet aan werkt, dan ben je al snel weer terug bij af. Want dat is daarna niet veranderd. Integendeel.

Zoals vakantie helpt op de korte termijn, zo helpt coaching op de lange termijn. Zonder te overdrijven: je hele leven. I’ve been there. Door coaching ging ik anders tegen mijn keuzes aankijken. En ging ik andere keuzes maken. Niet na één coachingsgesprek, ook niet na twee. Het is een proces waar je in zit, dat ook doorwerkt tussen de gesprekken in. Dat soms bloed (nou ja..), zweet en tranen kost, maar dat zó ontzettend veel energie oplevert doordat je aandacht geeft aan datgene waar je al een tijdje tegenaan loopt.

Dan verheug je je nog steeds op vakanties, maar geniet je ook van je dagelijkse, werkende leven. En dan bedoel ik genieten in hoofdletters. Ik kan het je van harte aanbevelen 

Wil jij ook een blijvende verandering bewerkstelligen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek waarin je kunt bekijken of het klikt en waarin we samen op zoek gaan naar je concrete coachdoel.  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.