Skip to content
Eigenaresse Janine Fischer

Ik ben Janine Fischer. Na mijn studie rechten ben ik 16 jaar werkzaam geweest in de juridische wereld, eerst als bedrijfsjurist bij NUON, als procesjurist bij CNV Vakmensen en USG Legal. Vervolgens ben ik 10 jaar coach en leidinggevende geweest van 60 juristen bij USG Legal, waarbij ik veel coachende gesprekken heb gehad over het vak, de werkzaamheden bij een opdrachtgever, maar vooral over de persoonlijke ontwikkeling van de juristen. Daarnaast heb ik samengewerkt met financieel en technisch professionals. 

Nadat ik zelf een coachingstraject gevolgd had, was het voor mij helder wat me te doen stond. Ik besloot me volledig toe te leggen op mijn werkzaamheden als coach. Ik heb mijn baan opgezegd en schreef me in voor de verdiepende coachingsopleiding – Coach Intensive bij Nonons in Amsterdam – om me vervolgens te vestigen als zelfstandig coach sinds 2016. En hoe blij ben ik met deze keuze! Nog dagelijks ervaar ik hoe bevrijdend het is om datgene te doen waar je echt energie van krijgt! Dat wens ik jou ook van harte toe. In 2020 heb ik me verder verdiept in het vak en de opleiding voor ervaren coaches gevolgd, genaamd Coach Expert, geaccrediteerd op NOBCO/EMCC EQA Senior Practitioner niveau.  

Soms is het lastig te benoemen waar je precies aan wil werken. Door mijn analytische vaardigheden kan ik snel tot de kern van je persoonlijke coachdoel komen. Coachees geven aan dat ik doelgericht, professioneel en pragmatisch coach, dat ik empathisch ben en durf te confronteren. Ik vind het belangrijk dat je in de praktijk snel effect kunt merken van de gesprekken. Mijn coaching en de oefeningen die ik afhankelijk van je coachdoel gebruik, zijn daarop gericht. 

En verder…. ben ik 51 jaar, woon ik in Zeist met Bart en onze twee dochters van 18 en 14 jaar.