Skip to content

Je kunt coaching zien als een cadeau aan jezelf. Telkens groei je een beetje. Tijdens de coachingsgesprekken, en in de tijd tussen de gesprekken in. In zelfinzicht, in keuzes die je gaat maken, in acties die concreet resultaat opleveren.

Tijdens het coachingstraject krijg je energie omdat je datgene wat je wil veranderen of waar je tegenaan loopt, de aandacht geeft die het verdient. Je zelfkennis wordt vergroot en je komt erachter wat je te doen staat. Je merkt dat de kleine stapjes die je zet richting doel, ook daadwerkelijk een verandering teweeg brengen.

Een verandering die waardevol is voor de rest van je leven. Daar wil ik je graag bij helpen.

Voor wie?

Ik coach juristen, advocaten, financieel en technisch professionals op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Als professional ben je sterk in het analyseren van informatie en ga je nauwgezet, misschien perfectionistisch te werk. Het zit ‘m vaak in de details; een kleine fout kan grote gevolgen hebben. Tegelijkertijd moet in minder tijd meer gedaan worden of krijg je te horen dat je niet steeds voor een 9 of 10 moet gaan.  

Door mijn achtergrond als jurist en werkervaring met financieel en technisch professionals kan ik me goed inleven in je drijfveren en in datgene waar je tegenaan kunt lopen. In mijn coach trajecten merk ik dat dit het proces van bewustwording en het zetten van de juiste stappen versnelt.

Uiteraard is dit echter geen voorwaarde voor een succesvol coach traject; ik coach ook mensen die werkzaam zijn in andere beroepen.

Coaching is niet alleen waardevol als je tegen problemen aanloopt. Ook als je jezelf wil ontwikkelen door eens stil te staan bij hoe het nu gaat en wat er beter of anders zou kunnen, helpt coaching jou je doel te bereiken. Bijvoorbeeld als je effectiever wil worden in je werkzaamheden, in je communicatie of in je samenwerking met collega’s.

Als je goed bent in je vak, de vaardigheden goed beheerst, maar niet lekker in je vel zit, functioneer je niet optimaal. Je hebt bijvoorbeeld last van perfectionisme, uitstelgedrag of stress. Door daar in een vroeg stadium aandacht aan te geven, kan erger voorkomen worden. Het kan dan verhelderend en waardevol zijn een coach in de arm te nemen. Een coach die de wereld waarin je werkt, uit eigen ervaring kent.

Advocaten
Juristen
Financieel Professionals
Technisch Professionals
Waarom Janine Coaching & Training?

Energiegevend

Omdat ik ervaringsdeskundige ben. Ik weet waar je tegenaan kunt lopen en hoe dat voelt. Door zelf een coachingstraject te volgen, heb ik ervaren hoe coaching je op een heel praktische manier kan helpen. En dat geeft zoveel energie!

Pragmatisch

Omdat ik pragmatisch – niet ‘zweverig’ of spiritueel – coach en ervoor zorg dat je in de praktijk snel effect merkt van de gesprekken, waardoor patronen doorbroken worden.

Oefeningen met impact

Omdat ik door mijn – NOBCO gecertificeerde – opleidingen, allerlei methodes en oefeningen kan toepassen om bewustwording te vergroten, keuzes te kunnen maken en actiestappen richting je coachdoel te kunnen bedenken én realiseren.

Gelijkwaardig

Omdat ik een gelijkwaardige gesprekspartner ben. Geen leidinggevende die een belang kan hebben bij een bepaalde aanpak of een bepaald resultaat, geen collega, vriend(in), echtgeno(o)t(e) die vaak niet meer objectief kan luisteren.

Focus op jou

Omdat ik me focus op datgene dat jij wil bespreken, datgene dat jij wil veranderen. En als je niet precies weet wat dat is, help ik je daarachter te komen. Juist omdat we gaan werken aan het bereiken van jouw coachdoel, ben je gemotiveerd om stappen te zetten die een verandering teweeg brengen.

Geen oordeel

Omdat ik je concreet teruggeef wat ik zie en merk, zonder daar een oordeel over te hebben.  Op een warme, empatische en tegelijktijd confronterende manier.

En.....actie!

Als professional werk je in een ambitieuze omgeving. Dagelijks heb je te maken met druk en verwachtingen van anderen, en van jezelf. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen je ambitie en het bewaken van je grenzen. Tijdens de door mij begeleide trajecten, heb ik ervaren dat velen worstelen met twijfels over hun baan, privéleven of de balans daartussen.

De lastigste, maar belangrijkste stap: besluiten om nú te starten. Om het niet (weer) nog even aan te kijken. Ik weet hoe verleidelijk dat is. Je hebt het te druk met andere dingen, het is niet het ideale moment. Of is het dat juist wél?

Wat heb je te verliezen? Niets, je hebt alleen wat te winnen. Contact met mij opnemen is je eerste stap richting het bereiken van je doel. Ik hoor graag van je en kijk uit naar onze kennismaking.

"You don't have to see the whole staircase, just take the first step" (Martin Luther King Jr.)